Platform Regionale Mobiliteit

Wanneer:
18 november 2021 @ 13:30 – 15:30
2021-11-18T13:30:00+01:00
2021-11-18T15:30:00+01:00
Waar:
Videovergadering
Kosten:
Gratis
Contact:
Arthur ter Weeme
0654748746

Agenda 18 november 2021

 

Met onder andere:

  • Presentatie van de ANWB over stedelijke mobiliteit en de relatie met de regionale mobiliteitsopgaven
  • Praktijkervaringen en kennisdeling over Europese wetgeving, lobby en beleid met het oog op de belangen van de regio’s

Meer informatie en aanmelden: https://gnmi.nl/europa-en-de-regios-en-visie-op-bereikbaarheid-in-gnmi-platform-regionale-mobiliteit/

 

Platform voor regionale mobiliteit

Het GNMI zet samen met RMO Noord-Limburg, Regio Arnhem-Nijmegen en andere regio’s een landelijk platform voor regionale mobiliteit op. Het platform is voor coördinatoren, (strategisch) adviseurs mobiliteitsbeleid van regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten.

Bekijk de terugblik op de eerste themabijeenkomst met vertegenwoordigers van regionale samenwerkingsverbanden om een beeld te krijgen van wat we gaan doen met het platform. Een samenvatting en uitgewerkt plan is verkrijgbaar op aanvraag via onderstaande formulier.

Centraal staan onderlinge kennisuitwisseling, dialoog met Rijksoverheid en landelijke stakeholders over knelpunten in beleid. De VNG sluit aan voor de belangenbehartiging en het CROW voor de kennisvraag. De vergaderingen en het digitale netwerk zorgen ervoor dat je je collega’s in het land snel kunt vinden. Het platform wordt via het GNMI-Netwerk verbonden met onder meer het landelijke strategisch mobiliteitsoverleg van gemeenten (IVO) en de Contactgroepen voor openbaar, verkeersveiligheid en parkeren.

Vertegenwoordig je een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en houd je je bezig met mobiliteitsbeleid? Je kunt eerst op geheel vrijblijvende basis aansluiten om vervolgens te bepalen of je regio structureel aansluit.

Meer informatie en aansluiten: