nov
6
vr
2020
IVO
nov 6 @ 10:30 – 15:00

Tijdstip onder voorbehoud

Vergaderstukken

nov
25
wo
2020
Dagelijks Bestuur
nov 25 @ 14:00 – 16:00
dec
14
ma
2020
Contactgroep OV
dec 14 @ 10:30 – 15:00

Tijdstip onder voorbehoud

Vergaderstukken

dec
16
wo
2020
Algemene Vergadering
dec 16 @ 12:30 – 13:00

De Algemene Vergadering van het GNMI is de ledenvergadering van het GNMI. De leden zijn de wethouders met mobiliteit in de portefeuille van de gemeenten die lid zijn van het GNMI.

Na afloop van de ledenvergadering vindt een mini-seminar plaats. Deze staat open voor de leden van de Algemene Vergadering, maar ook andere wethouders mobiliteit en de beleidsadviseurs mobiliteit van gemeenten.

De mogelijkheid om je aan te aanmelden voor de Algemeen Vergadering en/of het mini-seminar volgt later.

Themabijeenkomst Gedrag en Mobiliteit
dec 16 @ 13:00 – 14:00

Op 16 december organiseert het GNMI de Themabijeenkomst Gedrag en Mobiliteit. Deze mini-seminar vindt online plaats en duurt van 13:00 tot 14:00. Thalia Verkade, correspondent Mobiliteit, gaat in gesprek over de verkeerskundige, technische benadering waarmee we nu ons straatleven vormgeven. Op welke manieren kun je nog meer over inrichting van de publieke buitenruimte praten en nadenken?

Wethouders en beleidsadviseurs mobiliteit

De themabijeenkomst vindt plaats aansluitend op de (besloten) Algemene Vergadering van het GNMI. Alle wethouders met verkeer en vervoer in de portefeuille en de beleidsmedewerkers die hun college over mobiliteit adviseren zijn welkom bij de GNMI Themabijeenkomst. Om deel te nemen aan deze mini-seminar hoeft je gemeente dus geen lid te zijn van het GNMI.

Mogelijkheid voor aanmelden volgt later

Inspiratie 

Thalia schreef het boek ‘Het recht van de snelste’. “Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moet je op een knopje drukken als je de straat over wilt steken? Hoe kan het dat we steeds sneller reizen maar geen seconde eerder thuiskomen? Van stoplichten tot files, van een straat vol stilstaande auto’s tot fietssnelwegen: hoe we ons verplaatsen, heeft een enorme invloed op hoe we straten, dorpen, steden en wegen inrichten. En hoe we met elkaar omgaan.” In dit boek laten journalist Thalia Verkade en professor Marco te Brömmelstroet zien hoe we hier gekomen zijn, en welke waarden ten grondslag liggen aan de inrichting van onze straten. En stellen daar een radicaal nieuwe kijk tegenover.