Nieuwsbrief april 2024

Nieuw: GNMI ledenplatform

Heb jij het al gezien? Ons nieuwe online ledenplatform is gelanceerd! Een nieuwe online omgeving met een overzichtelijke en moderne vormgeving. Het is nu nog makkelijker om relevante kennis en interessante documenten met een groep te delen. 

We zijn benieuwd naar jullie gebruikservaring! Lukt het om de juiste plek te vinden om een vraag te stellen, de agenda te vinden van de komende vergadering en achteraf het verslag en presentatiebestanden te vinden? En is bij iedereen bekend dat je in één oogopslag kunt zien welke collega’s door het hele land zijn aangesloten op het GNMI-netwerk?  

Amsterdam zet in op fietsveiligheid

Het aantal inwoners van Amsterdam groeit. En daarom ook het aantal fietsers, inclusief e-bikes en fatbikes. Resultaat: toenemende drukte op fietspaden. De mogelijkheden om uit te wijken worden beperkter, de snelheidsverschillen zorgen voor meer inhaalbewegingen en het risico op ongevallen neemt toe.

Trouw aan het GNMI

Dennis Woning deed veel ervaring op bij diverse gemeenten. Op dit moment is hij strategisch adviseur mobiliteit bij de gemeente Vijfheerenlanden. Hij blijft trouw aan het GNMI, ook in de rol van voorzitter van de netwerkgroep Parkeren.

Modelbepalingen voor deelvervoer beschikbaar

Wil je aan de slag met deelmobiliteit? Het is nu mogelijk om gebruik te maken van modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving. Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit heeft deze onlangs beschikbaar gesteld.

Wat speelt er in de GNMI-netwerkgroepen?

Tijdens bijeenkomsten van de GNMI-netwerkgroepen zijn verschillende belangrijke onderwerpen besproken. Van verkeersveiligheid tot stadslogistiek en regionale mobiliteit. Deze bijeenkomsten bieden de uitgekende mogelijkheid om om kennis te delen, best practices uit te wisselen en gezamenlijk te werken aan oplossingen voor de mobiliteitsuitdagingen waar gemeenten mee worden geconfronteerd.