Online seminar over gedrag en mobiliteit met Thalia Verkade

Op 16 december organiseert het GNMI een online mini seminar over gedrag en mobiliteit. Vanaf 13.00 uur gaat Thalia Verkade, correspondent Mobiliteit, in gesprek over de verkeerskundige, technische benadering waarmee we nu ons straatleven vormgeven. Op welke manieren kun je nog meer over inrichting van de publieke buitenruimte praten en nadenken?

Inspiratie

Thalia schreef het boek ‘Het recht van de snelste’. “Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moet je op een knopje drukken als je de straat over wilt steken? Hoe kan het dat we steeds sneller reizen maar geen seconde eerder thuiskomen? Van stoplichten tot files, van een straat vol stilstaande auto’s tot fietssnelwegen: hoe we ons verplaatsen, heeft een enorme invloed op hoe we straten, dorpen, steden en wegen inrichten. En hoe we met elkaar omgaan.” In dit boek laten journalist Thalia Verkade en professor Marco te Brömmelstroet zien hoe we hier gekomen zijn, en welke waarden ten grondslag liggen aan de inrichting van onze straten. En stellen daar een radicaal nieuwe kijk tegenover.

Praktische informatie

Het online seminar vindt plaats op 16 december van 13:00 tot 14:00 via Teams. Het volgt direct op de Algemene Vergadering van het GNMI. De Algemene Vergadering is alleen voor de leden, maar het seminar is voor alle wethouders en beleidsadviseurs van gemeenten in Nederland. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je hier aan. Nadere informatie volgt na inschrijving.

Selecteer een geldig formulier