VOC Algemeen Bestuur geeft groen licht voor verkenning domeinverbreding

De VOC kan aan de slag met het uitwerken van de plannen om naast openbaar vervoer ook andere mobiliteitsonderwerpen op te nemen in het takenpakket. Hiertoe heeft het Algemeen Bestuur van de VOC onlangs besloten. De VOC wordt daarmee belangenbehartiger voor gemeenten op het brede vlak van verkeer en vervoer. Voor andere overheden en belangenorganisaties is de VOC dan dé gesprekspartner namens gemeenten op het gebied van mobiliteit.

Aanleiding voor de domeinverbreding van de VOC is de herpositionering van VNG ten aanzien van de advies- en lobbytaken op het gebied van mobiliteit. Dit houdt concreet in dat gemeenten sinds kort geen aanspreekpunt meer hebben voor hun vragen en wensen op dit gebied. De VOC werkt aan een plan om dit gat op te kunnen vullen, zodat gemeenten straks weer kunnen worden ondersteund op dit gebied. Hiertoe is de VOC gestart met het project Domeinverbreding, dat er toe moet leiden dat we in 2017 kunnen beginnen met de mobiliteitsondersteuning.

Alex Mink als projectleider domeinverbreding

Voor dit project krijgt de VOC tijdelijke ondersteuning. Alex Mink ondersteunt de VOC voor – in ieder geval – de komende maanden als projectleider Domeinverbreding. Alex Mink was tot eind maart wethouder RO en mobiliteit in Arnhem. Daarvoor was hij lid van Provinciale Staten van Gelderland en woordvoerder mobiliteit van de SP-fractie. De VOC is gehuisvest bij de VNG. Hij is op maandag aanwezig in het VNG-kantoor en te bereiken via telefoonnummer 070-3738713 of via e-mailadres alex.mink@vng.nl.