Vragen over parkeerverordeningen, bebording, milieuzones of wegsleepregelingen?

Beleidsmedewerkers, juristen en raadsleden kunnen bij het GNMI terecht met alle vragen over de toepassing van de wegenverkeerswetgeving. In het bijbehorende besloten platform van verkeersjuristen van gemeenten zijn ook handreikingen, veel gestelde vragen en antwoorden, voorbeelden en recente jurisprudentie beschikbaar.

Het GNMI Juridisch Loket is voor er voor alle gemeenten. We werken hiervoor samen met collega’s van gemeenten in het hele land. We onderhouden daarnaast contact over juridische kwesties met de VNG, CROW, RDW, IL&T en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het GNMI werkt samen met DTV Consultants voor de beantwoording van vragen. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van de beantwoording garanderen en kunnen we bouwen aan de dienstverlening aan gemeenten.

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen binnen vijf werkdagen contact met je op.

Melding of vraag GNMI Juridisch loket
Aanmelden voor besloten groep op het GNMI-Netwerk

Gratis voor leden en deelnemers

Werk je bij een gemeente en heb je een juridische vraag die verband houdt met de openbare weg? Het GNMI helpt je graag! Het Juridisch Loket is inbegrepen in het lidmaatschap van het GNMI. Ook gemeenten die aangesloten zijn als deelnemer bij het GNMI kunnen gebruik maken van het juridisch loket voor de thema’s waarin je participeert in het GNMI-Netwerk.

50% korting voor niet-leden

Is je gemeente nog niet aangesloten als lid van het GNMI of als deelnemer aan het GNMI-Netwerk? Ook dan helpen we je graag. De kosten zijn € 198,50 per vraag. Op de eerste vraag krijg je 50% korting en betaal je slechts € 99,25.