De Zolderkamer
In een karakteristiek pand aan het Haagse Plein, recht tegenover de Tweede Kamer, biedt onze vergaderzaal een lichte en gastvrije plek. De Zolderkamer is voorzien van airconditioning, een presentatiescherm, wifi en een eigen koffiehoek. De cappuccino en espresso van vers gemalen bonen, thee, gekoeld en bruisend water zijn inbegrepen bij de prijs.

Multifunctioneel
De vergaderzaal is op verschillende manieren in te richten dankzij de hiervoor op maat gemaakte tafels. De ruimte is niet alleen geschikt voor vergaderingen, maar ook goed te gebruiken als cursusruimte, als flexwerkplek of om samen te werken aan een project. Kom gerust vrijblijvend langs om te kijken naar de mogelijkheden.

Koffie, lunch en borrel
Wilt u behalve koffie, thee en water van de koffiebar ook een verzorgde lunch of een aangeklede borrel? Vraag ons naar de mogelijkheden. We werken samen met het op de begane grond gelegen Café Berger. Het is mogelijk om te lunchen en te borrelen in de vergaderruimte, in het café of op het gezellige terras aan het Plein.

Faciliteiten
Naast wifi is het gebruik van een 49″ presentatiescherm, videoconference set en een glassboard inbegrepen. Tegen een vergoeding kunt u gebruik maken van een projector met groot scherm. We kunnen op aanvraag alles voor uw vergadering gebruiksklaar zetten.

Prijs per dagdeel €250 (excl btw) inclusief gebruik van wifi, presentatiescherm, videoconference set en de koffiebar. Hele dag, twee uur, of kleine groep? Bekijk de prijzen hieronder.

Voor de huur van deze zaal hanteren wij onze algemene voorwaarden. Gemeenten aangesloten bij het GNMI huren tegen een gereduceerd tarief. Vraag naar de voorwaarden.

Contact
Francesco Del Puglia
+31 6 83434418
francesco.delpuglia@gnmi.nl

Omschrijving en details

De Zolderkamer bevindt zich aan het Plein, midden in het centrum van Den Haag, op loopafstand van het centraal station. Onze vergaderzaal is gelegen op de derde verdieping van een sfeervol gebouw, met vanuit het zolderraam een doorkijkje naar het gezellige Plein met de terrassen en aan de overkant het gebouw van de Tweede Kamer.

De ruimte is geschikt voor maximaal 12 personen (tijdens corona: maximaal 6). Kom van tevoren op afspraak vrijblijvend op locatie kijken naar de mogelijkheden voor uw vergadering, cursus of projectwerkplek. We kunnen optioneel tegen een vergoeding een complete vergadering inclusief presentatiemateriaal of videoverbinding met deelnemers van buiten turn key voor u klaarzetten. Maar vanzelfsprekend is de zaal ook in de basisopstelling direct beschikbaar voor uw activiteit.

We hebben onze ruimte flexibel ingericht, zodat we zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet kunnen komen. De Zolderkamer kan hierdoor gebruikt worden als vergaderruimte, als creatieve ontmoetingsplek, als flexwerkplek voor meerdere personen, als co-werkplek om samen aan een project te werken, of als cursusruimte.

In de ruimte is een verrijdbare 49″ presentatiemonitor met Chromecast, HDMI-kabel, videovergaderset met draaibare camera, laptop met USB-ingang en soundbar beschikbaar voor presentaties, een videovergadering (Teams, Zoom, Meets, GoToMeeting, etc) of andere audio-videotoepassingen. Er is daarnaast een glassboard (whiteboard van glas) voor het maken van aantekeningen met de hand. In de gehele ruimte is een goede Wifi-verbinding aanwezig. Deze voorzieningen zijn allemaal inbegrepen in de huurprijs. Op aanvraag plaatsen we een projector met groot projectiescherm. Deze beschikt over een USB-ingang en kan worden verbonden met HDMI, Chromecast, bluetooth of een audiokabel.

De ruimte beschikt over een pantry met een espressomachine voor espresso, cappuccino en andere koffievarianten van vers gemalen bonen. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende soorten thee, gekoeld water en gekoeld bruisend water. Wilt u de vergadering of andere activiteit combineren met een lunch of een borrel? We werken samen met Café Berger, dat is gevestigd op de begane grond van het pand waar De Zolderkamer is gelegen. U kunt in café plaatsnemen, op het gezellige terras van Café Berger aan het Plein, of boven laten brengen naar de vergaderruimte. Om u administratie uit handen te nemen kunnen we desgewenst de kosten voor de lunch of borrel toevoegen aan de factuur voor de huur van de Zolderkamer. Mocht u liever zelf een locatie zoeken voor lunch of borrel, er zijn volop mogelijkheden op het Plein en rondom.

Lunchkaart Cafe Berger

Details
 • 4 tafels (160×60)
 • 2 tafels (120×80)
 • 12 vergaderstoelen
 • 2 bureaustoelen (op verzoek uitbreidbaar tot 4)
 • 2 LCD computerschermen 23″ (op verzoek uitbreidbaar tot 4)
 • 49” TV-scherm voor presentaties, videovergadering, etc
 • Mini PC met USB-aansluiting (u kunt ook uw eigen laptop gebruiken)
 • Videovergaderingen:
  – Microsoft Teams, Google Meets, Zoom, GoToMeeting, etc
  – Bestuurbare camera met zoomfunctie
  – Microfoon op de vergadertafel tafel
 • Presentaties:
  – Whiteboard en Flipoverpapier met verschillende kleuren
  – Google Chromecast, HDMI-kabel en Apple Mini DisplayPort
  – Soundbar
  – Projector met groot scherm (op verzoek)
 • Wifi 6 internetverbinding
 • Koffiehoek met wastafel, gekoeld en bruisend kraanwater, koelkast, afwasmachine, espressomachine en waterkoker
 • Meenemen en nuttigen van eigen consumpties is toegestaan
 • Drie toiletruimten (gedeeld met andere gebruikers van het pand)
 • Airconditioning en centrale verwarming
 • Vensters aan drie zijden van de ruimte die geopend kunnen worden voor ventilatie

Prijzen

Voor alle opties geldt: inclusief gebruik van de hierboven aanwezige faciliteiten. Dat betekent dat onder meer de koffie, thee en gekoeld water, wifi en het presentatiescherm inbegrepen zijn in de hieronder getoonde prijs. De getoonde prijzen zijn exclusief BTW.

Dag9 uur (9:00 – 18:00)€ 500
6 uur6 uur (kantooruren)€ 350
Dagdeel4 uur (kantooruren)€ 250
Kort2 uur (kantooruren)€ 180
Op vrijdagop aanvraagop aanvraag
Weekend / Avondop aanvraagop aanvraag
 • De Zolderkamer is beschikbaar tijdens kantooruren en kan minimaal 4 dagen van tevoren geboekt worden. Voor gebruik buiten deze tijden of bij spoed neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 • Gemeenten aangesloten bij het GNMI kunnen tegen speciale voorwaarden gebruik maken van de vergaderruimte:
  • Leden: 100% korting (Leden kunnen gratis gebruik van de Zolderkamer maken)
  • Deelnemers: 50% korting
  • Gemeenten die nog niet formeel angesloten zijn: 30%

Locatie en bereikbaarheid

De Zolderkamer is gelegen aan het Plein, in het centrum van Den Haag. Het is ongeveer zeven minuten lopen vanaf het centraal station. Daarnaast zijn er verschillende bus- en tramhaltes in de buurt. Komt u met de auto? Onder het Plein bevindt zich een parkeergarage. Is deze vol, dan zijn er meerdere op enkele minuten lopen meerdere parkeergarages te vinden.

Aan het Plein bevinden zich verschillende cafés en restaurants met een terras. Daarnaast bevindt u zich aan de rand van het winkelhart van Den Haag en de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft zijn altijd op loopafstand. De haltes van tramlijn 1 en 9 zijn vlakbij om u naar het strand van Scheveningen te brengen.

Open in Google maps: De Zolderkamer, Plein 18A – 2511CS The Hague

In ons reserveringssysteem ziet direct of De Zolderkamer op de door u gewenste datum en tijd beschikbaar is. Kiest u eerst of u de ruimte wilt reserveren voor een periode van bijvoorbeeld twee uur, of een dagdeel, of een hele dag. Vervolgens kijkt u of de gewenste datum beschikbaar is en kunt u een reservering plaatsen. Voor afwijkende tijden neemt u contact met ons op.

U kunt vervolgens aangeven of u gebruik wilt maken van speciale faciliteiten en of u een lunch of borrel wilt bestellen bij uw vergadering, cursus of andere geplande activiteit. Wij nemen vervolgens contact met u op om de details te bespreken.

Vult u alstublieft de benodigde informatie in, zodat wij u onze service zo goed mogelijk kunnen afstemmen op uw behoeften. Neem contact met ons op voor speciale wensen.

Reserveringen kunnen kosteloos worden geannuleerd tot 24 uur voor aanvang van de geboekte huurperiode. Voor annuleringen tussen 24 uur en 12 uur voor de start van de geboekte huurperiode brengen we 50 procent van de huurkosten in rekening. Voor een annulering binnen 12 uur voorafgaand aan de huurperiode wordt het volledige huurbedrag in rekening gebracht.

Reglement

Uitloop

We stellen ons graag zo flexibel mogelijk op, zodat we zo goed mogelijk aan uw wensen kunnen voldoen. Tegelijkertijd moeten we u, in het geval dat de ruimte is gereserveerd door andere gasten die na u komen, vragen om de ruimte op de vooraf afgesproken tijd te verlaten. Is de ruimte na u vrij, dan is het geen probleem als het een paar minuten later wordt dan de afgesproken tijd. Mocht u de ruimte langer willen gebruiken dan de afgesproken tijd, dan kan dat voor een bedrag van 100 euro per uur.

Schoonmaak

In de huur van de ruimte is de schoonmaak achteraf inbegrepen. We vragen u zorgvuldig om te gaan met de spullen en de ruimte in opgeruimde staat achter te laten. Wees hiervan bewust bij het gebruik van materiaal waarvan plakresten achterblijven. Het is niet toegestaan om met punaises en andere spullen te werken die schade aanbrengt aan het meubilair, de voorzieningen en de vaste elementen. Op deze manier kunnen we continue een goede kwaliteit blijven bieden aan iedereen die gebruik wil maken van De Zolderkamer.

Overige zaken

Roken is niet toegestaan in De Zolderkamer en in de rest van het gebouw. Open vuur, koken, bakken en frituren is niet toegestaan. Dit is vanwege brandveiligheid en de beperkte mogelijkheden voor de afvoer van geur en rook.

Algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Deze zijn van toepassing op de huur en het gebruik van De Zolderkamer.