Doetinchem treedt toe tot VOC

De gemeente Doetinchem is aspirant-lid geworden van de VOC. Hiermee groeit het aantal gemeenten dat is aangesloten bij de VOC naar 26. De VOC heet de gemeente Doetinchem van harte welkom!

Doetinchem is het centrale openbaarvervoerknooppunt in de Regio Achterhoek, een gebied met meer dan een kwart miljoen inwoners. De regio kent al sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw een hoge mate van samenwerking tussen het trein- en het busvervoer, volgens het zogenoemde “visgraadmodel”. In de gemeente Doetinchem liggen maar liefst vier stations. De belangrijkste daarvan, Station Doetinchem, wordt voorzien van een nieuw stationsplein en busstation. Ook het stadsbusnetwerk is aan vernieuwing onderhevig. Tegenwoordig rijden twee servicelijnen door de stad die de woonwijken verbindt met de zorgcentra, de binnenstad en de OV-knooppunten. Een concept dat interessant is voor andere kleinere steden die ook aan de slag willen met een vernieuwing van het openbaar vervoer in de stad.

De VOC is blij dat de gemeente Doetinchem zich als aspirant heeft aangesloten bij de VOC en kijkt uit naar een goede samenwerking.

Begeleidende foto door Albert Gerritsen