Bergen op Zoom treedt toe tot VOC

De gemeente Bergen op Zoom sluit aan als aspirant-lid bij de VOC. Het aspirant lidmaatschap is vrijblijvend en na een jaar bekijkt de gemeente of dit wordt omgezet in regulier lidmaatschap. De VOC heet de gemeente Bergen op Zoom van harte welkom!

Bergen op Zoom vervult een centrumfunctie voor de regio gelegen in het uiterste westen van Brabant, de Brabantse Wal. De gemeente heeft 66.000 inwoners en de stad heeft een intercitystation, drie stadslijnen en is opgenomen in het (internationale) langeafstandsbusnetwerk. Er spelen veel zaken rondom het openbaar vervoer. Zo wordt gebouwd aan een nieuwe reizigerspassage onder het station, ligt er een uitdaging om de grote vraag naar fietsparkeerplekken op het station te kunnen faciliteren en de gemeente is samen met de omliggende gemeenten betrokken bij een herstructurering van het regionale busvervoer.

Bergen op Zoom heeft de ambitie om zowel de eigen bewoners als de bezoekers van de fraaie historische binnenstad goed te faciliteren en zal onder meer via het platform dat de VOC biedt op zoek gaan naar oplossingen voor de lokale mobiliteitsvraagstukken. De VOC en de leden kijken uit naar een goede samenwerking met ons nieuwste aspirant-lid!


Afbeelding bij de tekst is eigendom van www.ovinnederland.nl-gebruiker Regenmaker en is geplaatst onder Creative Commons licentie CC BY 3.0 NL. De getoonde afbeelding wijkt af van het origineel in kleur en formaat.