‘Door corona kwam er meer aandacht voor fietsen en lopen’

In het Magazine Personenvervoer verscheen onlangs een interview met GNMI-directeur Arthur ter Weeme over de effecten van corona op mobiliteit in gemeenten.

Corona heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende effecten op mobiliteit gehad. Zo zijn fietsen en lopen meer in de picture gekomen, maar door thuiswerken en de terugloop van het aantal reizigers maakte en maakt het openbaar vervoer een moeilijke tijd door. Tegelijk zette de vergroening van het busvervoer door. “De effecten van corona zijn niet eenduidig,” stelt Arthur ter Weeme, directeur van het GNMI, het Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit en Infrastructuur (GNMI).

“Corona, dat is echt een complex verhaal met veel kanten,” vindt Ter Weeme. “Toen de crisis uitbrak moesten er op korte termijn snel dingen worden geregeld, zoals de bevoorrading van winkels. Maar er speelden ook vragen als ‘hoe besmettelijk is het’? Want als je dan als fietsers bij het stoplicht bij elkaar staat in het vak voor rechts afslaan, sta je dan niet te dicht bij elkaar?

Lees hier verder.