Webinar Clean Vehicles Directive

Europese richtlijn voor de inkoop van schone voertuigen en aanbesteding van diensten

Interessant voor beleidsadviseurs en inkopers: het webinar ‘Clean Vehicles Directive; Impact voor uw organisatie’ op woensdag 28 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Dit webinar wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en PIANOo.

In augustus 2019 is de Richtlijn bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen (2019/1161/EG) vastgesteld, ook wel Clean Vehicles Directive (CVD) genoemd. De CVD beoogt de aanbesteding van vervoer en transport door overheden te verduurzamen. De richtlijn geldt voor onder meer het eigen wagenpark en aanbestedingen van openbaar vervoer, doelgroepenvervoer, post- en pakketdiensten en vuilnisdiensten. De richtlijn moet voor 2 augustus 2021 zijn geïmplementeerd in Nederland.

Programma
Tijdens het webinar/online congres Clean Vehicles Directive gaan we in opwat de richtlijn precies inhoudt. De volgende vragen staan centraal:

  • Waar staan we op het gebied van duurzaam en hoe past de CVD daarin?
  • Wat houdt de CVD in? Wat is de laatste stand van zaken?
  • Hoe brengen we de CVD in de praktijk?
  • Hoe kunnen we elkaar versterken en kennis bundelen?
  • Hoe kun je zelf al aan de slag?

    En alle andere mogelijke vragen.

Aanmelden
Ben je verhinderd, dan kan je naderhand een link met de opnames ontvangen. Meer weten over Clean Vehicles Directive? Klik dan hier.